RAWBITE_nutrition_martha

Noget for noget: En næringsrig kost for en toppræstation

Uanset om det er i sport eller i hverdagen: Hvis du vil yde dit bedste, har du brug for en kost, der giver dig nok energi og giver dig alle de nødvendige næringsstoffer. Hvorfor det blandt andet er vigtigt for din fordøjelse, kan du læse her, hvor vi har interviewet atleten, Martha Rasmussen.
Optimer din løbetræning med et ur Læse Noget for noget: En næringsrig kost for en toppræstation 3 minutter Næste Hvornår er det bedst at spise en proteinbar?

Uanset om en glutenfri, vegansk eller sukkerfri diæt fungerer bedst for dig, så bør en varieret og afbalanceret kost med masser af næringsstoffer ikke gå galt. Martha Rasmussen, atlet og RAWBITE-ambassadør, ved, hvor vigtigt dette er: "Som atlet er en sund livsstil vigtig - fra ernæring til mental sundhed. At være den bedste udgave af mig selv. Jeg foretrækker at spise uforarbejdede fødevarer. Selvom det er et must for os alle, er det især vigtigt for mig, fordi jeg lider af colitis ulcerosa, en tarmsygdom."

 

Vælg mad med åbne øjne

Vores fordøjelsessystem har mange vigtige opgaver at udføre. En sund kost af fiberrige fødevarer kan være med til at sikre, at alt kører glat og understøtter tarmenes funktion. Uforarbejdede fødevarer uden kunstige stoffer giver mange vigtige næringsstoffer til din krop. Med sin tarmsygdom skal Martha holde øje med, hvad hun spiser: ”Tarmsygdomme får min tarmflora og mave til at reagere dårligt på E-numre, dårlige bakterier og raffineret mad. Derfor er det godt at have en vegansk og laktosefri bar, som RAWBITE er.”

De fiberrige RAWBITE-barer uden tilsætningsstoffer er den perfekte snack. "Da RAWBITE-barerne er lavet af naturlige ingredienser, er veganske, økologiske og også glutenfri, foretrækker jeg at spise dem i min daglige rutine", siger Martha. Især når hun går direkte fra skole til træning, er en RAWBITE-bar meget praktisk.

 

Ernæring til din krop i en afbalanceret kost

Når du indtager en afbalanceret kost, bør du have øje for næringsværdierne. Disse er essentielle komponenter i fødevarer, der giver energi og forsyner vores kroppe med alt, hvad de har brug for. De omfatter proteiner, kulhydrater, fedtstoffer, vitaminer og mineraler. Med din kost bør du sørge for at få nok af alt: Proteiner til muskelopbygning og reparation, fibre til at understøtte fordøjelsesprocesser, kulhydrater som den vigtigste energikilde, og vitaminer og mineraler til at styrke immunforsvaret.

 

Fyld din krop med protein og kulhydrater

Martha forsøger at spise 2 g protein pr. kg kropsvægt hver dag: “Efter styrketræning skal jeg opbygge muskelmasse, og efter de hårde træningspas har jeg brug for hjælp til at opbygge kroppen, når den bruges hårdt. RAWBITE-proteinbaren hjælper med genopbygningen."

Det rigtige valg af mad er også vigtigt for energiniveauet i løbet af en aktiv dag. Det spiller en vigtig rolle i forhold til ens præstationer og er med til at levere brændstof til kroppen. ”Hvis jeg har helt styr på min energi under træning, spiser jeg altid en bar lige efter min løbetræning, da det er godt at indtage energi og kulhydrater lige efter træning. På den måde er du sikker på at beholde muskelmasse og energi resten af dagen”, siger atleten.

RAWBITE er Marthas følgesvend under både træning og i fritiden. Jeg nyder også en RAWBITE-bar, når jeg har lyst til noget sødt, bare som en sund snack."

For mere inspiration om fiberrige fødevarer, lækre opskrifter til en afbalanceret kost eller sukkerfri spisning, er du velkommen til at tjekke vores andre blogindlæg.

Og glem ikke: en bevidst kost skal også være sjov og intuitiv. Ligesom vores motto angiver:

Pure Taste. Pure Joy.