Power og udholdenhed: Hvorfor kulhydrater er vigtige

Power og udholdenhed: Hvorfor kulhydrater er vigtige

Har du nogensinde hørt om en "pasta party"? Atleter spiser en stor portion kulhydrater for at være forberedt på at kunne udholde i lang tid den næste dag. Men hvorfor er kulhydrater så vigtige for en aktiv livsstil? Læs mere om fordelene ved kulhydrater.
Bliver vi gladere af bestemte fødevarer? Læse Power og udholdenhed: Hvorfor kulhydrater er vigtige 3 minutter Næste Hjemmelavet vegansk smørepålæg med RAWBITE 

Udtrykket "pasta party" er sikkert kendt for alle, der nogensinde har været involveret i maraton, Ironman-løb eller længere cykelløb. Atleter spiser en stor portion kulhydrater for at fylde deres glykogenlagre før deres løb næste dag. At dæmpe sult er ikke hovedfokus for dette særlige ritual, det handler snarere om at "tanke" op med kulhydrater.

Hvorfor du har brug for kulhydrater, når du er aktiv

Hvis du er en sports- eller aktiv person, bør du ikke kun fokusere på protein, men også på kulhydrater. Det er vigtigt at fylde din krop op med kulhydrater, da du ikke ønsker at tømme glykogenlagrene fuldstændigt i lange perioder med at være aktiv (som ved en udholdenhedsbegivenhed). Dette vil reultere i at anvende fedt som din primære brændstofdistributør - hvilket i sidste ende vil påvirke dit tempo og din ydeevne negativt på grund af den langsommere forbrænding af fedt sammenlignet med kulhydrater.

Under udholdenhedstræning eller konkurrence bruges kulhydrater og fedt som kroppens primære energikilder. For at opretholde et højt energiniveau og høj energiproduktion er det vigtigt at have en jævn forsyning af kulhydrater. Snacks til atleter bør levere umiddelbart tilgængelig energi uden at bremse dem.

Hvilke egenskaber skal en sund bar have for atleter? Og hvad skal man spise før eller efter sport?

Tørrede frugter med letfordøjelig fruktose er ret populært. Dette er en af grundene til, at de også er den perfekte ingrediens til RAWBITE, som også udelukkende er lavet af økologiske ingredienser. For højtydende atleter er dette meget vigtigt.

RAWBITE Silas

Den danske juniormester i triatlon, Silas Plambæk, elsker RAWBITE-barerne før, under og efter træning: "Jeg bruger RAWBITE i min daglige rutine i skolen og til svømning, cykling og løb. RAWBITE-barerne fylder mig med de rigtige næringsstoffer, da de er en blanding af kulhydrater, fedt og proteiner. Jeg bruger dem forud for et træningspas, samt  når jeg har brug for energi i skolen. Efter mine træningspas har jeg virkelig gavn af RAWBITE proteinbaren, da den positivt hjælper min restitution med en højere mængde protein."


Se nærmere på ingredienser

Det er ikke kun vigtigt at sørge for, at din mad indeholder masser af kulhydrater, men også holde øje med en afbalanceret kost med ernæring.

Et blik på ingredienslisten giver dig god information om, hvad der er i din mad.

Mange energibarer indeholder sødestoffer eller sukkererstatninger, der kan virke afførende. Tilsætningsstoffer tolereres ofte ikke særlig godt af kroppen. Rene kulhydrater såsom dextrose får blodsukkeret til at svæve og falde lige så hurtigt, hvilket ofte resulterer i et dyk i ydeevnen, hvilket ikke er ideelt til udholdenhedsbegivenheder: "Normalt kæmper jeg med maveproblemer fra svømning til løbetur under træning, men når jeg spiser RAWBITE, er min mave rolig, jeg har ingen problemer, og jeg har den nødvendige energi til en 4 timers træningssession”, siger Silas Plambæk.

RAWBITE kan nemt modstå varierende temperaturer – fra arktisk til tropisk – og passer perfekt i lommen. Vores veganske frugt- og nøddebarer er bevidst en let snack til træning, og vi er altid begejstrede, når de bruges til at understøtte enhver form for sportsoplevelse.

Pure Taste. Pure Joy.