Der findes mange forskellige aktivitetsmålere til håndleddet på markedet, og vi er vilde med det store udvalg, så der er noget, der passer til alle sportsgrene. Her fokuserer vi dog udelukkende på et løbeur og dets fordele, selvom uret kan bruges til at nå dine mål inden for lige præcis den sportsgren, du foretrækker.
Som stolt medsponsor af Royal Run og forskellige løb med Sparta i Danmark vil vi hos RAWBITE gerne være med til at udbrede glæden ved løb og motivere, så godt vi kan. Læs meget mere om vores kampagne “En bid tættere på dine mål” her. Til at nå dine mål kan et løbeur også være et rigtig godt middel.
Er et løbeur overhovedet noget for dig?
Man behøver absolut ikke være eliteløber for at kunne nyde fordelene ved at tracke sine løbeture. Så længe du har en glæde ved at forbedre dig, ønsker idéer til nye ruter eller dvæle lidt længere ved dine succeser, så er det måske noget for dig.
Du behøver absolut ikke at vælge fra øverste hylde, hvis du blot vil bruge uret, mens du løber. Så skal du blot sætte dig ind i, hvilke funktioner, der kunne være sjove at have på dine løbeture. Er du en, der elsker at løbe med musik i ørerne, er det godt at vælge et, der kan forbindes til din yndlings musiktjeneste fx Spotify. Hvis du ønsker at have uret på konstant, er det måske en god idé at vælge et, der passer til din stil og dit tøj. Der findes også ure med meget holdbart safirglas, der ikke kan blive ridset, hvilket ofte er en god investering, hvis man er meget aktiv.
En ekstra løbemakker
RAWBITE’s Online Growth Manager, Mette, er en meget glad bruger af sit løbeur, som konstant er at finde på hendes håndled - om det er på kontoret, på løbeturen eller til fest. Udover de gængse funktioner såsom skridttæller, km-tæller, pulsmåler, hastighed, kadencemåler, højdemåler og træningseffekt, bruger hun nærmest sit ur som en ekstra løbemakker. Hun har her samlet fire af hendes favorit features, hun (næsten) ikke kan leve uden:
- Indbygget GPS. Det giver sig selv, at et tracking løbeur har en indbygget GPS. Og det er alfa omega at kunne se sine ruter, når man kommer hjem. På selve turen kan det dog også være en temmelig rar funktion, da jeg ofte løber på skovstier, hvor man godt kan blive lidt lost. Derfor er det smart at kunne stoppe hurtigt op, slå over på kort og se, hvor man befinder sig. Særligt hvis man skal finde hjemad, for så viser uret, hvor man startede, og så gælder det bare om at finde derhen.
- Ruteplanlægning. Det er genialt, at man kan tilknytte sit ur til apps som fx Garmins egen “Connect” eller Strava og finde gode ruter, hvis man er et ukendt sted.
- Lang batteritid. Der er ikke noget værre end devices, der konstant skal lades op. Derfor er det allervigtigste for mig at vælge et ur, der holder batteri i meget lang tid. Mit kan holde batteri i ca. fem dage, hvis jeg bruger det en time om dagen.
- Virtuel coaches og træningsforslag. Hvis jeg har skulle træne til et specifikt mål, hvad end det er distance eller hastighed, så er det ret nyttigt at anvende en af de virtuelle coaches, som fx Garmin har i sin app. På den måde har du dit løbeprogram lige ved hånden - og i ørerne, hvis du løber med din smartphone samt høretelefoner. Derudover kan uret give dig forslag til løbeture med angivet længde og gennemsnitshastighed med at forbedre din træning for øje. Hver gang du derfor vil starte en løbesession giver den dig et forslag - og du kan altid skippe det, hvis du har andre planer.
Pure Taste. Pure Joy.