År efter år sker det samme: det bliver sidst i november, der er mindre varme og lys, og vinteforkølelsen banker på - men det skal den ikke! Sæsonens frugter og grøntsager beriger os med en masse vitaminer. Den farverige potpourri indeholder: Rødbeder, selleri og mange former for græskar - og de indeholder en masse vitaminer, mineraler og kostfibre. For ikke at glemme pastinak eller den præ-biotiske vinter vegetabilske jordskok. Der er også mange slags kål, hvoraf nogle smager bedst efter den første frost som rosenkål eller grønkål. Så bare kom i gang med at lave et værn mod forkølelse!
Mad der varmer
Fuld gas! Det er tid til at indtage noget varmt med naturlige antistoffer: hvad krop og sjæl har brug for af mad i de kolde vintermåneder er til stor forskel for, hvad den har brug for om sommeren. Simrende gryderetter, velsmagende tærter, varme supper og krydrede karryretter styrker vores immunforsvar, varmer os op og kærtegner sjælen. Bedst er at krydre dem godt, for eksempel med ingefær. Den krydrede rod fungerer som antioxidant, den afgifter og har desuden en bakterie- og svampedræbende funktion. Ellers brug et hvidløg: dets svovlholdige olier indeholder allicin, som styrker immunforsvaret og beskytter det for f.eks. en vinterforkølelse. Stærke krydderier som chili eller pepper i din mad stimulerer kroppens udgivelse af endorfiner, der betyder, at du får en glædesfølelse og dermed positiv energi til at komme igennem dagen.
Zink power
Det vil også hjælpe at sikre et godt niveau af zink: Dit immunsystems funktioner og produktionen af energi i kroppen kræver nemlig en tilstrækkelig mængde af zink. Kroppen kan ikke opbevare zink særlig godt, hvorfor det er vigtigt at integrere som en del af den daglige kost. Det er heldigvis nemt! For sojabønner, linser, kikærter og nødder er nogle af de fødevarer med det højeste indhold af zink. Specielt i efteråret skal du være mere opmærksom på optagelsen af disse fødevarer - så den kolde tid kan bare komme an!
Pure Taste. Pure Joy.