RAWBITE mandler

Vi er vilde med mandler!

De er pakket med masser af energi, det er en populær snack, og så er det en af hovedingredienserne i vores RAWBITE barer: Økologiske mandler kan sætte flueben ved det hele. Vi har derfor taget et kig på, hvad der gør denne super funktionelle nød så speciel, og hvorfor du burde spise en håndfuld...

En symbolsk kerne

For mange århundreder siden var det i Italien en tradition at drysse mandler på nygifte for at velsigne dem med frugtbarhed. En modificeret version af denne gamle tradition eksisterer stadig: I Italien og Grækenland er det ikke usædvanligt, at ægtepar får fem smukt indpakkede sukkermandler som gave af deres gæster. Nummeret står for fem ønsker til brudeparret: lykke, velstand, sundhed, frugtbarhed og et langt liv. En skøn gestus! Og hvis du tilfældigvis bliver inviteret til et italiensk bryllup, så må du faktisk gerne spise mandlerne!

Superfood

100 gram mandler indeholder 25,6 gram proteiner, 6,5 gram kulhydrater og 51,1 gram fedt (1). Derudover er mandler en fantastisk kilde til fibre, magnesium, mangan og vitamin E og B2 (2). De indeholder endda sporstofferne zink, selen og jern (2). En stor del af fedtsyrerne i mandler er enkelt- og flerumættede fedtsyrer (2). Der er altså masser af ernæringsvidenskabelige argumenter for at spise mandler, men det allervigtigste er vel nok, at de er nemme at have med og smager virkelig godt som praktisk mellemmåltid.. Det er med andre ord på høje tid at få mandler med ind i din daglige snackingrutine. 

Fantastisk for din hud

Mandelolie er blevet brugt i århundreder som en naturlig hudbehandling og specifikt til at målrette mod at reducere rynker. Olien indeholder et væld af antioxidanter, der kan være med til at forbedre hudens fugtindhold. Mindre hudskader, som en solskoldning - en af de mest udbredte årsager til for tidlig aldring af huden - kommer sig hurtigere, hvis du påfører mandelolie. 

Veganer for sjov

Du er måske bekendt med at anvende mandelsmør direkte fra bøtten eller at tilføje det til din havregrød. Men har du nogensinde prøvet det i glutenfrie, veganske mini mandelpandekager? Opskriften er ligeså nem, som den er velsmagende:

Til 8 til 12 pandekager

Læg 70 g mandler i blød (i vand) i cirka 8 timer.

Derefter skal de drænes og blandes med 50 g dadler og 250 ml vand i en røremaskine til en jævn masse.

Tilsæt 70 g rismel, 1 spsk loppefrøskaller og ½ tsk bagepulver og bland igen.

Opvarm vegetabilsk olie på en stegepande, fordel 1 spsk dej pr. pandekage.

Steg ved middel varme i cirka 2 minutter, inden de er gyldenbrune og vend derefter. 

Til saucen blandes 2 tsk mandelsmør, 1 tsk ahornsirup, 1 spsk usødet kakao og 1-2 spsk vand. Det er virkelig lækkert !

Pure Taste. Pure Joy.