RAWBITE ingefær

INGEFÆR – RODEN TIL ALT GODT!

Frisk, i pulverform eller i juices: Ingefær giver altid et ekstra kick til din dag. Særligt i den kolde vintersæson. Læs videre og oplev denne beskedne lysebrune rods vidunderlige alsidighed.

Frisk, i pulverform eller i juices: Ingefær giver altid et ekstra kick til din dag. Særligt i løbet den kolde vintersæson. Den giver også en af vores RAWBITE barer det ekstra pift. Læs videre i vores story og oplev denne efter udseende at dømme beskedne lysebrune rods vidunderlige alsidighed.

Rodens oprindelse

Ingefær er medlem af Zingiberraceae familien af blomstrende planter og er beslægtet med kardamomme og gurkemeje (1). Hvad vi kender som ingefær er egentlig en rhizom, som man kalder den friske ingefærrod fra planten; det er den, der er fyldt med den friske, krydrede smag, som smager så godt i mange forskellige drikke og retter (2). Ingefærs karakteristiske varme smag kommer fra et antal af bio-aktive komponenter inkl. de æteriske olier 6-ingerol og 6-shogaol (3).

I Sydøstasien har ingefær været brugt i årtusinder og igennem tiden er dens popularitet spredt via middelhavet til England og Mexico (2).

Høsten

Omkring ti måneder efter såning, er ingefærplantens rødder klar til at blive gravet op, renset og tørret (2). Ingefær høstes normalt i denne sene efterår, så den bliver hovedsageligt sået i det tidlige forår.

Hver rhizom har dens egen form og – afhængig af sort – også dens egen farve. Farven kan variere fra mørkegul til lysebrun.

Alsidig ingefær

Ingefærrodens udseende er lige så forskelligartet som dens evner: Der er så mange måder, hvorpå man kan bruge ingefær – både i det søde og det salte køkken.

Vidste du, at du sagtens kan tørre ingefær i ovnen og så kværne det til hjemmelavet pulver? Frisk ingefærpulver tilsætter et frisk pust til dine bage- og madopskrifter (4). Og det er ikke alt: Du kan også opløse pulveret i varmt vand og lave en lækker ingefærte. Alternativt kan du skrælle roden, skære den i stykker og lade det trække i varmt kogt vand.

Her er vores bonustip, hvis du har svært ved at skrælle din ingefærrod: Prøv at bruge en kartoffelskræller eller en ske! For at forlænge ingefærrodens friskhed kan du opbevare den i fryseren. Ofte også et godt tip imod madspild, da man ofte skal købe en stor rod og kun bruge 1 enkelt skefuld (5).

Ingefærrod indeholder omkring 2 % æteriske olier, som kan trækkes ud fra rhizomen (2). Som en aromatisk komponent eller smag kan olierne slå lidt hårdt og tilføje pep til mange opskrifter, inklusiv vores lækre RAWBITE Lime: Den energiske friskhed fra lime harmoniserer smukt med den varme ingefær.

 

Pure Taste. Pure Joy.

 

Kilder: 

(1) https://www.healthline.com/nutrition/11-proven-benefits-of-ginger

(2) https://www.britannica.com/plant/ginger

(3) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6616534/

(4) https://freshbitesdaily.com/ginger-powder/

(5) https://dontwastethecrumbs.com/how-to-freeze-ginger/