RAWBITE Snacking

Snacking ER tilladt!

Tilbage til arbejdet! Aftaler, job, familie, hobbyer, sport – igen er vores hverdag fyldt med planer. Hvordan skal der nu være tid til at tænke over en sund kost? 

 

Tilbage til arbejdet! Aftaler, job, familie, hobbyer, sport – igen er vores hverdag fyldt med planer. Hvordan skal der være tid til at tænke over en sund kost?

Små måltider med stor effekt – de bedste tips fra ernæringseksperten Achim Sam

Sandwich eller pizza to go, chokolade, kiks og småkager foran computerskærmen – ofte skal mad være hurtigt ved hånden! Heldigvis findes der også sunde alternativer, som nemt og uden stor indsats kan tilberedes, og som er praktisk at tage med. Ernæringscoach Achim Sam ved, hvad der tæller, når det kommer til mellemmåltider.

Lækre og hurtige snacks

Det sker normalt mellem frokost og aftensmad: den berygtede eftermiddagsdyk med lavt energiniveau. Vi er trætte, umotiverede – og har lyst til noget at spise. Ret underligt, faktisk, for det er ikke så længe siden, vi spiste frokost. "Helt normalt", ifølge Achim Sam. "Fordøjelsesprocessen er meget kompleks. Det meste af tiden lægger vi ikke engang mærke til det, men denne proces kræver en masse energi, som gør os trætte, småsure og tænker på den næste snack." Selvfølgelig er der ofte ikke tid til en sund snack mellem aftaler og e-mails, fordi de kan være komplicerede at forberede. Derfor vælger vi ofte chokolade eller andre knap så sunde snacks. "Når den impulsive sult melder sig, smører jeg oftest et stykke brød", siger Achim Sam. ”Det er nemt gjort, også på kontoret. Og selvom smør ofte formodes at være dårligt, vil jeg under alle omstændigheder putte det på min brødskive. Det giver den nødvendige energi og mætter”. Til den søde tand kunne man pifte sandwichen op med figenpålæg. En lille pakke vil helt sikkert finde en plads i det fælles køleskab på kontoret og vil helt sikkert tilfredsstille din søde tand! I stedet for ost eller smør er avocado- eller grøntsagspålæg som hummus eller en creme lavet af solsikkekerner perfekt til fuldkornsbrødet. Dem, der har mulighed for at planlægge, kan tilberede en æske med rå peberfrugt, agurk osv. derhjemme – det ideelle supplement til brødet. 

Og så selvfølgelig RAWBITE-barer: Uanset om de ligger i skrivebordsskuffen eller i håndtasken - de lækre RAWBITE-barer mætter ikke kun, når man er sulten, men de er også det ideelle energiboost på farten, takket være de nødder og frugter, de indeholder.

Tag din tid

Især på hverdage er det en knap ressource: tid! Men mens vi spiser, bør vi være særligt opmærksomme på det. Først når hovedet registrerer, at der blev indtaget mad, føler vi os virkelig tilfredse, som undersøgelser har vist – og det gælder både for måltider og mellemmåltider. Men det er måske stadig ikke så nemt at praktisere dette mellem to aftaler og en fuld tidsplan. Eksperten Achim Sam er opmærksom på problemet og har et godt råd: “Uafhængigt af hvor meget stress du har, så læg telefonen fra dig i tre minutter, find dig et roligt sted og tyg hver bid mindst ti gange. Af erfaring ved jeg, at det altid er muligt. Du behøver kun at ville det og have en smule disciplin”. Hvis du synes, det er svært, kan du snyde dig selv. Achim Sams råd: "i en uge, tag et billede af alt, hvad du snacker i løbet af dagen. Gem billederne i en ekstra mappe og kig på dem sidst på ugen. På denne måde vil du se, hvad du spiser ved siden af i løbet af dine dage. Dette er med til at spise mere bevidst i fremtiden”.

Når det så er sagt - nyd hver en bid.

Pure Taste. Pure Joy.