RAWBITE løbeklub

Nå målet sammen: Fordelene ved en løbeklub

Kæmper du med at finde motivation til løbeturen, eller synes du, at løb er kedeligt og ensformigt? Simone, stifter af @rookie.runners i København, forklarer hvorfor du skulle prøve at finde en løbeklub, og hvad der er så specielt ved at slide sine løbesko op sammen med andre. Læs videre og få tips til at løbe med andre.
Clean eating - tilbage til naturen Læse Nå målet sammen: Fordelene ved en løbeklub 7 minutter Næste Kan du få nok protein igennem en vegansk kost?

Du har endelig løftet dig fra sofaen og er startet med at løbe, men du kæmper, fordi det er kedeligt og holder ikke ved alene? En løbeklub eller et løbefællesskab kunne være løsningen for dig. Simone, stifter af @rookie.runners, og hendes super motiverende team løb Royal Run I København sammen med RAWBITE. Hun fortæller os her, hvad der inspirerede hende til at starte en løbeklub – og hvorfor du burde slutte dig til en. 

Du har grundlagt løbeklubben @rookie.runners i København - hvad var dine tanker og motivation bag?

For nogle år tilbage kunne jeg ikke fordrage at løbe. Jeg syntes, det var kedeligt og følte mig virkelig utilpas, når jeg prøvede. Men midt i mine 20’ere nåede jeg til en svær periode i mit liv, hvor jeg opdagede, at løb var det eneste, der gav mig ro i mit hoved. Jeg løb alene i nogle år, indtil jeg tog på en længere rejse til Sydafrika. Her var jeg meget ensom, så jeg joinede en løbeklub, som gjorde mig helt forelsket i det at løbe sammen med andre.

Da jeg kom hjem fra Sydafrika, besluttede jeg at skabe et fællesskab, der kunne give det videre til andre, som jeg selv havde fået stor glæde af.

Hvad er forskellen på din løbeklub og andre løbeklubber?

Jeg tror, Rookie Runners er anderledes, fordi vi fokuserer meget lidt på præstationer, distancer og tempo. Det betyder meget for mig, at vi er et fællesskab, hvor man føler, man kan dukke op og få en krammer på de dage, hvor det hele sejler. Derudover har jeg en højtaler med, hver gang vi løber. Jeg synes musikken samler gruppen, og de mennesker, vi løber forbi, bliver også opmærksomme på, at vi kommer, og så smiler de. Det giver en sindssyg fed energi til resten af løbeturen. Jeg tror rigtig mange mennesker føler, de skal præstere en hel masse på arbejde, i hjemmet og til træning. Jeg vil gerne skabe et sted, hvor samværet og ikke præstationer er i fokus. 

Hvem kan være med i dit løbefællesskab?

Det er meget betydningsfuldt for løbegruppen, at man køber ind i præmissen om, at ingen er i mål, før alle er i mål. Vi hjælper og støtter hinanden og den energi er bærende for vores fællesskab. Når nye medlemmer skriver til mig, sikrer jeg mig, at de har løbet en lille smule selv, så de ikke får skader. Selvom vi løber langsomt, så kan det være en stor belastning for kroppen, hvis man aldrig har løbet før, men det er min intention, at Rookie Runners er et fællesskab, hvor alle kan være med. Det er meget forskelligt, hvad mine løbere får ud af turen. Nogen kan sagtens løbe langt og alene, men de nyder samværet, og andre har brug for lidt ekstra motivation for at komme i gang. Der er også en del, der f.eks. har haft kærestesorger, mens de har løbet med os, så det kan også være et sted for dem, som har brug for at komme af med en masse følelser, hvilket løb er virkelig god til, synes jeg.

Hvem skal efter din mening melde sig ind i en løbeklub?

Jeg mener, at alle kan få noget ud af a være med i en løbeklub. Selve løbet er ofte sekundært. Det handler mest om den opbakning og støtte, man kan give og få fra hinanden.

Hvorfor skal man være med i en løbeklub i stedet for at løbe alene?

Det hårdeste ved en løbetur er ofte at tage beslutningen om at komme afsted. Når man løber sammen med andre, så ved man, at der står nogle og venter på dig, hvilket giver motivation og lyst til at komme ud ad døren. Når man løber alene, er det også nemt at give op, men løber du i en gruppe, vil der altid være andre, der tror på, at du godt kan klare det. Det er bare en virkelig fantastisk følelse, at nogen tror på dig, når du selv mister håbet.

 

Rawbite_Simone_Rookie

 

Kan du give nogle tips til at løbe (forsvarligt) i en by? 

Det kan godt være en udfordring at have en løbeklub midt inde i byen, samtidig med at vi løber midt i ulvetimen, når folk er på vej hjem fra arbejde. Der er meget trafik og mennesker på gaden. Jeg sørger altid for at huske mine løbere på at holde ekstra godt øje i trafikken. Ofte leger jeg færdselsbetjent og sørger for, at alle mine Rookies kommer sikkert over vejen. Det er dog min oplevelse at de fleste har vænnet sig til at løbe i kaos. Jeg synes også, det har sin charme, da mange mennesker bliver enormt glade når vi kommer løbende. Derudover laver jeg ofte en rute, som veksler mellem park og by.

Hvad er din favorit løberute i København?

Jeg elsker at løbe på Nørrebro. Mine Rookies er ret vilde med en rute, som går ned gennem Nørrebro Parken, ned forbi søerne, gennem en lille del af Nørrebrogade og herfra gennem Elme-, Guldbergs- og Mimersgade.

Har du tips til at nybegyndere, der gerne vil løbe mere?

Det bedste tip jeg har til nybegyndere er at sætte forventningerne ned. Det er super vigtigt at samle på succeserne. Beslut dig for at løbe mindre, end du tror du kan. Det skal ikke føles som en kæmpe straf, og dette undgår du, hvis du sætter barren lavere, end du i første omgang havde tænkt dig. Derudover synes jeg, det er rigtig vigtigt at iføre sig noget tøj, man har det godt i. Ligesom at man gør sig klar til at tage på arbejde eller fest og gerne vil se godt ud, så synes jeg det samme gælder for, når man skal dyrke sport. Tag dit løbetøj seriøst!

Hvorfor elsker du at løbe?

Jeg elsker at løbe, fordi det nulstiller mine tanker. Jeg føler, jeg tager nogle meget bedre beslutninger i mit liv, når jeg får løbet. Det skaber balance i en hverdag fuld af indtryk og udfordringer. Derudover kan jeg godt lide at have kontrol over min krop. Jeg føler mig lidt som en superhelt når jeg kan transportere mig selv fra Nørrebro til Brøndby ved at bruge min krop. Jeg føler mig stærk.

Hvordan restituerer du efter løb? 

Det er super vigtigt for mig at få strakt ordentligt ud efter et løb. Jeg sørger også for at drikke en masse vand – både før og efter jeg har løbet.

En løbegruppe er måske ikke det rigtige for alle. Det vigtigste er, at du har det sjovt. Vores kollega, Vibeke, elsker at løbe alene. Læs her, hvad der motiverer hende!

Pure Taste. Pure Joy.

#runwithrawbite