RAWBITE Clean Eating

Clean eating - tilbage til naturen

Clean Eating handler om mad, der er så naturlig, så uforarbejdet og så næringsrig som muligt. Vil du vide mere? Læs videre...

Tricks i supermarkedet

Fødevareindustrien gør det ikke ligefrem nemt for os: Overalt hvor du kigger, er der e-numre, smagsforstærkere, farvestoffer, konserveringsmidler, sødestoffer og en lang række andre tilsætningsstoffer. Ingredienslisten for nogle produkter er så lang, at det er svært at finde ud af præcis hvad vi spiser, og det bekymrende er, at så mange af disse tilsætningsstoffer er unødvendige! Der er derfor kommet en kærkommen tendens til at indtage mad, der er mere naturlig, hvor mange forbrugere beslutter sig for, at de har fået nok af GMO-mad. Clean Eating fjerner så mange kunstige tilsætningsstoffer som muligt og giver plads til uforfalskede, naturlige fødevarer. 

Tommelfingerregel – jo kortere ingredienslisten er, des bedre! 

Idéen bag Clean Eating er at holde maden så naturlig og så uforarbejdet som muligt. Slip dig for eksempel løs i frugt- og grøntafdelingen i din lokale butik, og fyld derudover din kurv op med bælgfrugter, kerner, uforarbejdede mejeriprodukter, nødder, æg, kød og fisk. Er du vegetar eller veganer? Endnu bedre. Clean Eating omfatter en bred vifte af produkter, der indeholder alle de vigtige næringsstoffer. Og en anden bonus: en uforarbejdet kost er meget fiberrig. Kombiner dine fiberkilder, såsom fuldkornspasta, bulgur, hirse, havreflager og brune ris med fedtfattig protein som findes i broccoli, ærter, linser, bønner og mandler og højkvalitetsfedtstoffer fra avocado eller vegetabilske olier, og du har dermed fået en afbalanceret og meget velsmagende kost. Smag til med friske krydderurter i stedet for en overdosis salt. Du vil undre dig over, at du nogensinde har ønsket at spise noget andet! 

Så, hvad bør du undgå? 

Nemt: alt hvad vi ikke har brug for i vores kost (eller okay, måske nemmere sagt end gjort). Dette omfatter kunstige tilsætningsstoffer, men også fastfood, junkfood, industrisukker og hvedemel. Du bør nyde alkohol med måde, da det forstyrrer stofskiftet. Erstat slik med naturens lækkerier såsom dadler, vanilje, kokos og kakao. 

Små måltider istedet for store portioner 

Et andet trick til Clean Eating er at begrænse portionsstørrelsen. Eksperter anbefaler at spise fem eller seks små måltider i stedet for tre store. Dette hjælper dig med at undgå at bukke under for den frygtede sukkernedtur eller en glubrende sult, samt det holder dit stofskifte jævnt. I sidste ende er dette dog ikke et must, for det vigtigeste er at have fokus på at lytte til din krop og reagere, når den fortæller dig, at den har fået nok. Hvis du ikke er sulten, så spring blot den næste portion over. 

Regionale & sæsonbestemte fødevarer 

Når du handler, så sørg for at de produkter, du køber er regionale, sæsonbestemte og økologiske. Torvemarkeder på dit lokale torv er gode steder at shoppe efter produkter som disse. Eller tag ud på landet og besøg gårdbutikker i stedet for at gå i supermarkeder. Udover at det er sundere, er det også meget sjovere!

Kan du lide ideen om Clean Eating?

Hvis du vil sikre dig, at din krop og dit sind får fordelene ved en sund, afbalanceret kost – samt have det sjovt med at lave mad, så er Clean Eating ideel. Du behøver ikke at tælle kalorier, forbyde kulhydrater fra din kost eller opgive snacks. Alt er tilladt så længe det er rent!

Pure Taste. Pure Joy.