RAWBITE Kakao

KAKAO – PLANTEN DER GIVER OS ÆGTE NYDELSE

Frugtagtig, bitter og rettere skarp - kakao kan have flere aromatiske nuancer afhængigt af dens oprindelse og fremstillingsproces. Lær mere om egenskaberne ved denne vidunderlige plante i vores RAWBITE guide til kakao.

Frugtagtig, bitter og rettere skarp - kakao kan have flere aromatiske nuancer afhængigt af dens oprindelse og fremstillingsproces. Kakaoplanten - et stedsegrønt træ, der overvejende vokser i Sydamerika og Vestafrika - er værten for kakaobønnerne, der vokser i store bælge på kakaotræerne. Bønnerne danner bunden af chokolade og bliver tørret, gæret og nogle gange frigivet fra deres fede del, også kaldet kakaosmør, før de udvikler deres karakteristiske kakao-aroma.

Wow Kakao!

Kakaobønner og de produkter, der kommer fra kakaobønnen, indeholder ikke kun den lækre kakao-aroma, men også en række gavnlige planteforbindelser. De er en stor kilde til sekundære plantemetabolitter, især flavanoler (1). Derudover indeholder kakao jern (2) og tryptofan, en essentiel aminosyre, der omdannes til serotonin i kroppen (3). Disse lækre egenskaber ved kakao kan dog variere meget alt efter, hvor forarbejdet og tilskuddet har været, såsom tilsætning af kunstigt sukker, olie eller fedt.

Carpe Cacao

Smagen af kakao kan findes i mange forskellige slags mad - ikke kun chokoladebarer, is eller bagværk. Kakao der danner grundlaget for varm kakao, har altid været en populær varm drik. Tilføjelse af en teskefuld usødet kakaopulver eller kakaonibs til krydrede retter såsom chili sin carne er med til at gøre forskellen. Og sidst men ikke mindst er det nok den vigtigste ingrediens i vores populære RAWBITE Cacao bar, hvilket giver den både sit navn og den søde-skarpe smag af chokolade.

Lækre chokokugler med RAWBITE Cacao

Dette skal du bruge for at lave 28 chokokugler:

2 RAWBITE Cacao eller RAWBITE Orange Cacao

200 g (vegansk) mørk chokolade

2 - 3 riskiks

Instruktioner:

Skær hver RAWBITE-bar i små stykker, nogenlunde i samme størrelse. Det passer med ca. 14 stk pr. bar.

Form nu stykkerne til små kugler

Blødgør to tredjedele af den mørke chokolade i en skål i et vandbad, men pas på med at den ikke bliver flydende. Del i mellemtiden riskiksene i små stykker. Så snart chokoladen er blød nok blandes riskiksstykkerne i indtil du får en fast konsistens, som du kan arbejde med.

Dæk derefter RAWBITE-kuglerne med den blødgjorte chokoladeglasur.

Smelt resten af chokoladen til den er flydende.

Imens chokoladen smelter, kan du hælde dine udvalgte toppings i skåle (vær kreativ: hakkede nødder, sesam, kokosflager eller kanel). Dyp kuglerne i den flydende chokolade og rul hver enkelt kugle rundt i toppingen til de er dækket helt til.

Lad derefter kuglerne størkne, evt. i køleskabet

Pure Taste. Pure Joy.