Johanna på pisten

Johannas bedste (bæredygtige) tips til din skiferie

Vinterferien er lige rundt om hjørnet, og der findes intet bedre end at suse ned ad pisten med vinden i håret og solens stråler på kinderne. Men for at få den allerbedste skiferie, kræver det lidt ekstra planlægning og forberedelse. Derfor har vi spurgt vores kollega Johanna, om hun kunne dele ud af sine absolut bedste tips til en fabelagtig skiferie. Så grib hendes tips og bliv klar til at erobre bjergene med stil!

Snacks til vinterens vandreture Læse Johannas bedste (bæredygtige) tips til din skiferie 3 minutter Næste Alex Schmid - en sand mester på pisterne

Hej Johanna

Hvilken vintersport kan du bedst lide og hvorfor?

Når du vokser op i Allgäu, som jeg er, er du nærmest født med ski på fødderne. Derfor er klassisk alpint skiløb en af mine absolut foretrukne vintersportsgrene. I år vil jeg gerne stå på langrend oftere for at forbedre min teknik og udholdenhed. Og mine venner har også motiveret mig til at deltage i andre trendy sportsgrene som fx skitouring (offpiste langrend).

Hvordan forbereder du dig til en aktiv vinter?

Den særlige belastning af en sæsonbestemt sport fører normalt til alvorlige muskelsmerter i de første par dage. For at mindske dette forsøger jeg at forberede mig med styrketræning såsom squats eller lunges. Men det er bedst blot at starte langsomt op i starten af sæsonen.

Vil du fortælle os, hvor du kan lide at tage hen om vinteren? Din top 5?

Der er så mange smukke vintersportsområder. Jeg elsker selvfølgelig min “hjemmebane” omkring Oberstdorf, for eksempel i Kleinwalsertal, Balderschwang eller andre områder med naturlig sne. Min absolutte drøm er dog også at udforske vinterlandskabet i Norge eller Lapland.

Hvor kan du godt lide at holde en pause? I naturen eller i en hytte?

Når jeg rejser alene, holder jeg korte pauser i naturen. Når jeg er ude med venner i weekenden, stopper vi også gerne ved hytter.

Kender du nogle hytter, der også serverer lækre veganske retter?

Desværre er de fleste af de hytter, jeg kender, ikke særligt fortrolige med veganske retter (bortset fra pommes frites, som fås overalt). I det mindste findes der nu vegetariske alternativer overalt, som også er meget velsmagende.

Hvilke snacks tager du med på bjerget?

En RAWBITE bar er et must-have i min skijakke. Hvad enten det er som en lille snack i liften, som snack på bjergtoppen eller på hjemturen, smager en RAWBITE altid lækkert, uanset hvilken temperatur. Min favoritbar er i øjeblikket Smooth Cacao.

Og sidst, men ikke mindst, hvad er dine tips til den mest mulige bæredygtige, miljøvenlige vinterferie?

Generelt anbefaler jeg, at når du vælger en vinterdestination, så gå efter miljøvenlige skisportssteder og regioner. Dette omfatter ikke kun at undgå kunstig sne, men også god offentlig infrastruktur og brug af vedvarende energi. I mange lande går feriesteder sammen om at standardisere bæredygtighedsaspekter, såsom "Alpine Pearls". Og der er hoteller, der er forpligtet til energi- og vandbesparelser og affaldsreduktion. De bliver tjekket af uafhængige institutioner og modtager en certificering, for eksempel Viabono, TourCert, Ibex fairstay eller Blaue Schwalbe.

Og så har jeg et andet meget nemt tip at følge: Ryd altid op på pisterne. 

Tusind tak for dine tips til en god vinterferie - vi ønsker dig en fantastisk sæson på pisterne.

Pure Taste. Pure Joy.