RAWBITE Alex Schmid

Alex Schmid - en sand mester på pisterne

Vi har haft en lille snak med vores ambassadør, Alexander Schmid, som er verdensmester i alpinski 2023. Wow ja! Han har derudover været RAWBITE fan i flere år - og derfor er vi så glade for at kunne arbejde sammen med ham endnu et år. Vi har denne gang spurgt ham om kost, sundhed, træning, mål og drømme.

Læs med og bliv inspireret af en ægte verdensmester…

Johannas bedste (bæredygtige) tips til din skiferie Læse Alex Schmid - en sand mester på pisterne 4 minutter Næste RAWBITE x Royal Run 2024

Hvornår hørte du egentlig om RAWBITE for første gang? Kan du huske din første RAWBITE bar?

Jeg blev først gang opmærksom på RAWBITE for nogle år siden via sociale medier, altså Instagram. Det må have været omkring 4 år siden. Min holdkammerat Stefan Luitz havde også et par barer i tasken på det tidspunkt. Han gav mig en af dem, og jeg blev straks hooked.

Er du mest på team “snacks SKAL smage godt” eller mere på team “snacks SKAL være funktionelle”, når det kommer til din kost?

Så må jeg sige team “det SKAL være funktionelt”, men det gode ved det er, at mange snacks også kan smage rigtig godt ;)

Hvad betyder sund kost for dine mål? Har du en ernæringscoach, eller kommunikerer du med holdet om, hvilke fødevarer der er gode til træning og konkurrence?

Kroppen er vores vigtigste element. Ernæring er derfor en vigtig del for at at nå vores mål. Vi har en ernæringscoach fra foreningen, som altid følger os på kurser. Min mor er faktisk også ernæringsekspert, så min bror og jeg er blevet konfronteret med dette emne fra en tidlig alder og er blevet opfostret med en sund livsstil. Det er jeg hende stadig meget taknemmelig for i dag.

Spiller vegansk eller vegetarisk mad en rolle under træning eller før en konkurrence?

Jeg spiser alt. Jeg tror på, at en sund og afbalanceret kost er gavnlig. Dog med moderate mængder af animalske produkter. Alle skal selv finde ud af det og i sidste ende bestemme, hvad de spiser før konkurrencer. Jeg spiser dog kun let mad inden løbene.

Hvordan formår du at definere dine mål og konsekvent arbejde hen imod dem?

Mål er ekstremt vigtige. Jeg har kortsigtede og langsigtede mål. Du har brug for det for at holde din motivation oppe under træningen og i sidste ende til konkurrencen. Dette er den eneste måde at opnå din personlige bedste præstation på.

Hvordan forbereder du dig mentalt til et vigtigt løb? Alt skal jo klappe på sekundet, og der er ingen mulighed for at rette småfejl?

Før hvert løb er der en gennemgang af løbet, som alle atleter får lov til at udføre. Vi husker derefter nogle definerede punkter, for at fokusere på enkelte kurver eller sværere steder. Efter start stoler jeg så bare på mine evner og går efter en hurtig tid.

Og ja, det er rigtigt, der er ikke meget plads til fejl! Det ville derfor være bedst ikke at lave nogen fejl ;)

Hvordan slapper du af mellem træningspas?

Spis godt, sov og opbyg aktivt (cykling eller roning, jogging, mobilisering, strækprogrammer ...)

Hvor foretrækker du at træne?

“Pfelders” er en af mine favoritter. Dette træningsområde er varieret, udfordrende, og du føler dig altid velkommen.

Proteinbarer eller proteinshakes?

Proteinbarer

Sunde bowls eller fedtede fritter

Jeg kan ikke ret godt lide pommes fritter, så her kan jeg kun svare sunde bowls :P Men dem kan jeg faktisk også ret godt lide.

Løb eller cykling?

Hvis det skal gå hurtigt - løb, ellers cykling

Chokoladebarer eller nøddebarer?

Nøddebarer

Chokoladekage eller chokoladejulekalender?

Chokoladekage

At lave mad selv eller spise på farten?

At lave mad selv

Yndlingsbar og hvorfor?

Om vinteren: Apple Cinnamon – smager som æbletærte og føles varm indeni.

Om sommeren: Lime – fordi den er meget forfriskende og frugtig.

Har du andre talenter end skiløb, som ingen må kende til?

Jeg siger altid, at en skiløber kan næsten alt, men ikke kan noget godt (undtagen skiløb) Så jeg leder stadig efter det skjulte talent, før jeg afslører det.

Top 3 på din bucket list?

Rejse mere rundt i verden, gå til flere koncerter, prøve at flyve med en wingsuit

Hvilke mål ønsker du at nå i øjeblikket?

Vær i form igen til sæsonstarten og vis, hvad jeg kan.

Fornuft eller mavefornemmelse?

Mavefornemmelse

Sidste spørgsmål: Har du et livsmantra eller yndlings talemåde?

Angreb er det bedste forsvar!Tusind tak for din tid - og held og lykke med sæsonen 2024! 

Læs mere om Alex Schmid

Pure Taste. Pure Joy.