RAWBITE Training program

Nå dine træningsmål - selv når motivationen glipper

Motivation er dynamisk og kan gå op og ned i perioder. Specielt, når du er træt. For mange er det ikke svært at have motivation i starten af et trænings- eller vægttabsforløb, men det er svært at opretholde den ellers gode rutine og motivation, når hverdagen bliver presset. Vil du gerne få gode råd til at fastholde motivationen? Så skal du læse med her!

Træningsplan 5 og 10 km Læse Nå dine træningsmål - selv når motivationen glipper 4 minutter Næste Træningsplan 5 og 10 km

Klokken er 16.00, du sætter dig ud i bilen og skal hjem fra en lang dag på jobbet. På vej hjem skal du hente børnene, handle og lave aftensmad til familien. Holdtræningen kl. 19.30 virker langt væk, og det kan være svært at finde motivation til at komme ud af døren og afsted til træning - men det er også okay. For motivation er dynamisk og kan gå op og ned i perioder. Specielt, når du er træt. For mange er det ikke svært at have motivation i starten af et trænings eller vægttabsforløb, men det er svært at opretholde den ellers gode rutine og motivation, når hverdagen bliver presset. Vil du gerne få gode råd til at fastholde motivationen? Så skal du læse med her! 

 

Hold fokus på dine værdier og det langsigtede mål

Vi kender højst sandsynligt alle sammen følelsen af en ny start, når kalenderåret skifter d. 1 januar. En ny start til at nå personlige mål om f.eks. at slanke sig, gennemføre sit første maraton, IRONMAN eller noget helt fjerde. Et mål, der oftest ligger ude i fremtiden inden for en given tidshorisont. Vejen mod det mål er ikke lineær, og undervejs vil der opstå op- og nedture. 

Når den manglende motivation og træthed nærmer sig inden et træningspas og tanken om at blive på sofaen melder sig, er det vigtigt at huske sig selv på sine værdier i projektet og det langsigtede mål. Her kan det hjælpe sig at stille sig selv følgende spørgsmål:

  • Hvorfor har jeg valgt at sætte det bestemte mål?
  • Hvad vil jeg gerne opnå ved det givne mål?
  • Hvilke værdier ønsker jeg at repræsentere undervejs til målet? 

 

Selvom det kan være fristende at afvige fra planen og søge tryghed på sofaen, vil det kun give en kortvarig tilfredshedsfølelse, som hurtigt vil ændre sig til en ærgrelse over ikke at være taget ud af døren. 

 

Delmål

Ligesom det er vigtigt at minde sig selv om den langsigtet plan og mål, er det ligeså vigtigt at have små delmål undervejs. Delmål kan hjælpe med at gøre rejsen mod hovedmålet mere spiseligt og ligeledes at holde motivationen oppe, når delmålene indfries undervejs. Et delmål kunne f.eks. være at du i forbindelse med løbetræningen til et 10 km løb skal gennemføre 5 km løb halvvejs inde i forløbet. Det kan også være et mere procesorienteret delmål om f.eks. at træne 3 gange om ugen eller at spise sundt og varieret. Vigtigst er at dit delmål kan hjælpe dig i den rigtige retning ift. dit hovedmål. 

 

Find en træner og træningskammerat 

Hvad enten dit mål er at slanke sig, blive stærkere eller kunne løbe 5 km, så kan det være en god ide at sparre med en personlig træner eller have en træningskammerat. En træner kan hjælpe dig med at strukturere din træning, så den bliver overskuelig ift. til dit niveau og passer ind i din hverdag. På den måde vil du opleve en løbende udvikling, som kan være med til at booste motivationen. I sammenhold kan det være en god ide at have faste træningsaftaler på faste tidspunkter. Så er du ikke kun ansvarlig overfor dig selv, men også overfor din træningsmakker og sammen kan I hjælpe hinanden med at få klaret den planlagte træning. Hvis du og din træningsmakker mangler inspiration til løbetræningen, så kan du finde en træningsguide til 5 og 10 km løb her.

 

Husk at klap dig selv på skulderen 

Livsstilsændringer og rutiner kan være svære at implementere, hvorfor det er vigtigt at klappe sig selv på skulderen og belønne sig selv undervejs i processen. Belønninger kan være en god måde at fastholde motivationen og en god gulerod for at gennemføre træningen. Så når du i aften har overstået træningen, så kan du f.eks. belønne dig selv med vores lækre RAWBITE proteinbarer til aftenkaffen. Vores RAWBITE proteinbarer er med det højere proteinindhold, naturlige smag og gode konsistens den helt rigtige belønning for krop og sjæl efter træning. Skal du prøve den

 

Pure Taste. Pure Joy.