RAWBITE Orange Cacao

Appelsinen – din friske ven om vinteren

Med sin fristende syrlige og søde smag vil vores RAWBITE Orange Cacao bar bringe lidt glæde denne vinter. Vil du vide mere om denne saftige frugt?  Vores RAWBITE guide sætter appelsiner i centrum og forklarer, hvorfor de er din bedste ven i den kolde årstid.

Langrend: Den ultimative vintertræning Læse Appelsinen – din friske ven om vinteren 2 minutter Næste ROSINEN - EN RYNKET LÆKKERBISKEN

Med deres tykke, læderagtige skind og saftige bidder, tilhører appelsinerne citrusfamilien. Og hvis du husker vores historie om citrusfrugter, er disse frugter i en streng botanisk forstand faktisk bær. (1)

Hvis du undrer dig over, om frugten eller farven kommer først, så lad os informere dig. Ordet, ‘orange’ stammer fra træets sanskrit navn, og det kom til de europæiske sprog gennem det persiske, og dukkede op i det engelske sprog i det 14. århundrede. Det var først i begyndelsen af det 16. århundrede, at folk begyndte at bruge ordet til at beskrive farven orange. (1) 

 

Høst af appelsiner

Appelsiner vokser på træer og høstes normalt i hånden for at sikre, at de ikke bliver skadet under plukning. Vidste du, at afhængigt af dets størrelse og alder kan et appelsintræ producere mellem 100 og 200 kg appelsiner om året? (3)

Der er 400 forskellige sorter, alle med forskellig farvet frugt og skræl (4).

Da appelsiner holder op med at modne, når de først er blevet plukket, er timingen for høsten nærmest en videnskab om nøjagtig planlægning. Afhængigt af sorten plukkes appelsiner hovedsageligt mellem november og marts. (5)

 

Sød følgesvend

I de kolde måneder minder appelsiner og deres frugtige, søde smag os om varme sommerdage. Men de har endnu en fordel om vinteren: med mere end 50 mg C-vitamin pr. 100 g (6), er appelsiner bestemt en sød ledsager, der fungerer som en velsmagende forsvarslinje mod alle årets kolde dage, der lurer i vintermånederne. (7; 8)

 

Den perfekte kombination

Hvad sker der, når du blander intens kakao med friske, syrlige appelsiner? Et himmelsk par, det er, hvad der sker. Denne lækre kombination er det perfekte alternativ i juletiden, når du har lyst til søde sager. Men tag ikke vores ord for det. Prøv selv vores RAWBITE Orange Cacao. 

 

Pure Taste. Pure Joy.

 

Kilder:

  1.  http://www.bzfe.de/inhalt/zitrusfruechte-erzeugung-28227.html
  2. https://en.wikipedia.org/wiki/Orange_(fruit) 
  3.  http://www.bzfe.de/inhalt/zitrusfruechte-erzeugung-28227.html
  4.  http://www.bzfe.de/inhalt/zitrusfruechte-erzeugung-28227.html
  5. http://www.bzfe.de/_data/files/3488_2017_saisonkalender_posterseite_online.pdf
  6. https://frida.fooddata.dk/food/70?lang=en 
  1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5409678/
  2. http://www.bzfe.de/inhalt/zitrusfruechte-gesund-essen-28226.html