Lyt til din krop - simple tips til mindful spisning

Lyt til din krop - simple tips til mindful spisning

I en stressende hverdag kan det ofte være svært at lytte til kroppen og dens signaler. Du kan læse mere om vigtighed af mindful spisning for dit helbred og for at holde kroppen i balance - vi har nemlig samlet tips til din hverdag.
RAWBITE Coconut Bowl Læse Lyt til din krop - simple tips til mindful spisning 3 minutter Næste Mindre stress, mere energi: 5 tips

Den hurtige sult bliver ofte klaret med en chokolade bar eller lignende sent på dagen, eller du har meget arbejde og stressniveauet er på sit højeste. Her kan det være nemt at glemme at prioritere sig selv og kroppens signaler. 

Men det er netop vores krop, som styrer, hvordan vi har det, og den regulerer vores humør gennem hormoner. For at få en balanceret hverdag er det vigtigt at være opmærksom på sin kost. Det er i særdeleshed vigtigt at fokusere på fødevarer, der giver kroppen energi og de rette næringsstoffer. Uden en balanceret kost kan hverken kroppen eller hjernen fungerer optimalt. 

Mindre distraktioner, når du spiser 

Hvor ofte kigger du på din telefon eller tablet, når du tager en bid af din sandwich? Hvor ofte går dine tanker på, hvornår du skal være til dit næste møde, eller hvad du mangler at tilføje til din to-do liste, når du gumler dig igennem frokosten? Lad telefonen være på lydløs, sluk dit TV og lad det nye magasin ligge i skuffen. Prøv istedet at være nærværende i dit måltid, nyd hver bid og bemærk, hvordan din krop reagerer. Det vil hjælpe dig til bedre at kunne bedømme, når du er mæt og dermed undgå overspisning - for når du spiser, så handler det ikke om at multi-taske.

Nyd hver bid og vær opmærksom på de forskellige smagssanser. Vær tilstede og praktisér at fokusere på den ene ting, du er i gang med. Bemærk den knasende nød i den smagfulde og cremede RAWBITE bar. Gør det til en nydelse. Hvis du ikke er hjemme, så find et stille sted at nyde dit måltid. Selv hvis det bare er en lille snack. Aktivér dine sanser - syns- og lugtesansen skal være fuldt aktiveret for at få en mere tilfredsstillende følelse under måltidet. 


Tag tid til dig selv - også efter dit måltid 

Efter dit måltid, så bliv 3-5 minutter mere og bliv ved din krop i stedet for at skynde dig tilbage til opgaverne, der venter. Så vil du være mere afslappet og klar til at gå i krig med dine udfordringer og opgaver igen. 

At lytte til vores krop kan gøre os mere glade, fordi når vi nyder en snack eller et måltid, har vi muligheden for at slappe af samtidigt. De reducerer stress i vores hverdag. Dine måltider kan blive din “mig-tid”, hvor det handler om dig og dine personlige behov. 

Pure Taste. Pure Joy.