Mindre stress, mere energi: 5 tips

Mindre stress, mere energi: 5 tips

Er travlhed og stress en del af din hverdag? Vi har sammensat fem af de mest simple forslag til at hjælpe dig med at finde mere balance i dit liv. Læs mere her.
Ubesvarede mails og lange to-do-lister kombineret med stressen over, at du muligvis misser dit næste møde, samtidig med at du checker din telefon. For mange af os, er det et genkendeligt scenarie. Travlhed og en hektisk hverdag fylder, men det skal ikke ødelægge din work-life balance. 

 

Selvom det ville være en dejlig oplevelse, så behøver du ikke at deltage på et tre-ugers yogaophold på Bali for at få værktøjerne til mere ro og balance i din hverdag. Vi har sammensat 5 forskellige forslag, der kan hjælpe dig med at skabe balance i dit liv. 

1. Gode venner er betydningsfulde 

  Vores nærmeste venner har en direkte indflydelse på vores personlige liv, glæde og helbred. Det er ikke kun et følelsesmæssigt statement, det er videnskabeligt bevist. To længerevarende studier fra Harvard University har vist, at det ikke er antallet af venner, som betyder noget - det er kvaliteten af relationerne, der har betydning. Studiet kunne konkludere at dem, som følte sig ensomme havde et dårligere helbred end dem, der havde stærke relationer. Så hold dig tæt med dine bedste venner! Lav faste aftaler, men forsøg også at holde din kalender åben for spontane arrangementer, selvom det er svært.

  2. Reducer stress skridt for skridt

   Et højt aktivitetsniveau og daglig motion hjælper din krop til at nedbryde stresshormonet cortisol og ligeledes gøre det harmløst. Men, du behøver ikke bruge utallige af hårde træningstimer. En simpel gåtur, en tur i svømmehallen eller at tage cyklen på arbejde er alt, der skal til. Hver aktivitet gælder. Brug din frokostpause på at gå en tur rundt om blokken, tag din shoppetur på strøget fremfor online, aftal en cykeltur med vennerne i weekend eller tjek den nye svømmehal ud. Måske kunne den lokale løbeklub også være noget for dig? At kombinere det sociale liv med aktivitet er nøglen til mindre stress!

   3. Smagfulde pauser

    Hvis du konstant spiser søde sager til at bekæmpe stress, er dit blodsukker på en rutsjebanetur konstant. I stedet er det en idé af finde noget smagfuldt og lækkert, som også er fuld af værdifulde næringsstoffer. Det kunne f.eks. være en RAWBITE bar? Vores barer har et højt indhold af fibre og holder dig mæt uden tilsætningsstoffer eller tilføjet sukker (indeholder kun naturligt sukker). Selvom at du måske ikke vil finde glæden på din tallerken, så gør det en forskel at tage dig tid til at nyde en lækker snack med alle dine sanser

    4. Naturens kraft

    Ved at bruge tid udenfor - uagtet om det er i skoven, ved vandet eller i parken: I naturen bliver det parasympatiske nervesystem automatisk stimuleret og aktiveret. Din puls falder, og sanserne slapper af. De ideelle forhold til at lade batterierne op. Gå på opdagelse i dit nærområde og find ro i den smukke natur. Måske har du opdaget, at en gåtur langs en sø eller eng får dig til at slappe af. Integrer de små ting i din daglige rutine - og du vil blive bedre til at finde ro.

     5. Den der ler sidst…

      … ler bedst. At grine er den bedste medicin, fordi det får dine muskler til at slappe af, og du får udløst en række endorfiner - og det er altid muligt at finde noget at smile af. Vær glad over at se et ældre ægtepar holde sammen, de legende børn eller vær glad for at du kom med toget til tiden! Lær ikke at tage dig selv for højtideligt - det føles bare bedre!

       

      Pure Taste. Pure Joy.