Vi har teamet op med tv-kokken Louisa Lorang, som har lavet en opskrift på de lækreste hjemmelavede fladbrød med RAWBITE og zataar, som er et dejligt blandingskrydderi fra mellemøsten.
Fladbrødene er perfekte som frokost, let aftensmad eller som snack. Beregn 1-2 styk pr. person, alt efter hvor sulten du er. Spiser du mælkeprodukter, kan du toppe med lidt blød gedeost også.
Ingredienser til 6 stk.
Fladbrød:
25 g gær
2½ dl lunken vand
2 tsk. salt
1 tsk. sukker
2 spsk. olivenolie
500 g hvedemel
mel til udrulning
Zaatar:
4 spsk. sesamfrø
3 spsk. tørret timian
4 tsk. sumak
2 tsk. salt
Topping:
2-3 kogte rødbeder, skrællede
2-3 rawbite – gerne cashew
1 spsk. balsamico
2 avocado
1 håndfuld mynte
Fremgangsmåde:
Dej til fladbrød:
Opløs gæren i lunet vand. Kom salt, sukker og olie i og rør til sidst melet i lidt ad gangen til dejen kan æltes. Ælt dejen til den er blød og smidig og lad den hæve ved stuetemperatur i 30 minutter (eller natten over i køleskab, hvis du er ude i god tid).
Zaatar:
Rist imens sesamfrø på en tør, varm pande i ca. 1 minut. Lad dem køle lidt og bland dem derefter med timian, sumak og salt.
Fladbrød:
Del dejen i 6 stykker og rul dem til aflange fladbrød. Steg dem (evt. to ad gangen) i olivenolie på en stor, varm pande. De skal være gyldne og gennemstegte. Ca. 6-7 minutter i alt.
Pak dem i et rent viskestykke indtil servering.
Servering:
Skær rødbederne mundrette chunks og RAWBITE i tern. Vend begge dele med balsamico.
Skær avocadoerne i skiver.
Anret lune fladbrød med avocado, rødbede, rawbite og lidt mynte. Drys med zataar og servér straks.
TIP: Du kan skære mini stykker af din RAWBITE og blande med zataar og bruge blandingen som et skønt drys på salat.
Velbekomme og god fornøjelse i køkkenet!
Pure Taste. Pure Joy.