Hjemmelavede fladbrød med RAWBITE og zataar

Hjemmelavede fladbrød med RAWBITE og zataar

Er du på udkig efter en super lækker frokost eller let aftensmad, som du kan lave til dig selv eller dine veganske venner? Prøv vores opskrift til skønne hjemmelavede fladbrød med RAWBITE.
RAWBITE salat med græskar Læse Hjemmelavede fladbrød med RAWBITE og zataar 2 minutter

Vi har teamet op med tv-kokken Louisa Lorang, som har lavet en opskrift på de lækreste hjemmelavede fladbrød med RAWBITE og zataar, som er et dejligt blandingskrydderi fra mellemøsten.

Fladbrødene er perfekte som frokost, let aftensmad eller som snack. Beregn 1-2 styk pr. person, alt efter hvor sulten du er. Spiser du mælkeprodukter, kan du toppe med lidt blød gedeost også.

Ingredienser til 6 stk. 

Fladbrød:
25 g gær

2½ dl lunken vand

2 tsk. salt

1 tsk. sukker

2 spsk. olivenolie

500 g hvedemel 

mel til udrulning

 

Zaatar:

4 spsk. sesamfrø

3 spsk. tørret timian

4 tsk. sumak

2 tsk. salt

 

Topping: 

2-3 kogte rødbeder, skrællede

2-3 rawbite – gerne cashew

1 spsk. balsamico

2 avocado

1 håndfuld mynte

Fremgangsmåde:

Dej til fladbrød:

Opløs gæren i lunet vand. Kom salt, sukker og olie i og rør til sidst melet i lidt ad gangen til dejen kan æltes. Ælt dejen til den er blød og smidig og lad den hæve ved stuetemperatur i 30 minutter (eller natten over i køleskab, hvis du er ude i god tid).

Zaatar:

Rist imens sesamfrø på en tør, varm pande i ca. 1 minut. Lad dem køle lidt og bland dem derefter med timian, sumak og salt.

Fladbrød:
Del dejen i 6 stykker og rul dem til aflange fladbrød. Steg dem (evt. to ad gangen) i olivenolie på en stor, varm pande. De skal være gyldne og gennemstegte. Ca. 6-7 minutter i alt. 

Pak dem i et rent viskestykke indtil servering.

Servering: 

Skær rødbederne mundrette chunks og RAWBITE i tern. Vend begge dele med balsamico.
Skær avocadoerne i skiver.

Anret lune fladbrød med avocado, rødbede, rawbite og lidt mynte. Drys med zataar og servér straks. 

TIP: Du kan skære mini stykker af din RAWBITE og blande med zataar og bruge blandingen som et skønt drys på salat. 

Velbekomme og god fornøjelse i køkkenet!

Pure Taste. Pure Joy.