RAWBITE forår

Fit for forår

Vi hopper og danser af glæde, for foråret er endelig kommet! Vær med til at fejre det med lækre opskrifter og tips til, hvordan du starter de varmere måneder fuld af energi og glæde.

Foråret er her! Endelig!! Fuglene synger, blomsterne blomstrer og træerne og buskene er oversvømmet med det smukkeste sarte grønne. Men i stedet for at føle os energiske af al denne friske akvitivitet, føler nogle af os præcis det modsatte. Vi kan simpelthen ikke komme igang og kæmper med en generel følelse af sløvhed, udmattelse og manglende drive. Vinterblues er vendt tilbage for en sidste slyngning. Men bare rolig: med et par simple life-hacks kan du forvise vinterblues og omfavne foråret. 

Lette måltider – et velsmagende middel mod sløvhed 

I de kolde vintermåneder har vi en tendens til at have en appetit på rig, tung mad. Der er en simpel forklaring på dette: vores krop har brug for ekstra energi. Men nu hvor vejret er varmere og dagene længere, er det vigtigt at undgå at gøre sæsonskiftet endnu sværere ved at spise den forkerte mad. Nu er det tid til at spise små portioner fordelt over dagen for at undgå, at din krop skal indtage al den energi, der er nødvendig for at fordøje et stort måltid. Ideel mad omfatter nu masser af frisk frugt og grøntsager. En anden måde at tackle sløvhed på er at sikre, at dit blodsukker forbliver konstant. Lavt blodsukker får dig til at føle dig træt og udmattet. Fuldkorn, såsom fuldkornsbrød og pasta, brune ris, bælgfrugter og mysli (sukkerfri!) er ideelle. Hvis du er meget ude, så tag et par RAWBITE-barer med dig.

Frisk luft og motion 

Det vi har brug for nu er motion udenfor i den friske luft samt masser af sollys. Luk din computer – du kan nå alle dine serier igen til efteråret. Lange gåture, vandreture eller cykelture er hvad din krop har brug for nu. Boost din cirkulation med en tur i saunaen, dampbad eller varme og kolde bade. Hold dig til denne kur og vi garanterer, at du vil være i topform! 

 

En alletiders favorit: Brunch!

Hvis der er én ting, der garanteret får os til at føle os mere lykkelige, er det udsigten til korte pauser og lange weekender. Mangler du nogle ideer til en afslappet og velsmagende brunch om foråret med venner og familie? Vores søde og salte treats sætter kryds ved alle boksene:

Rawbite_brunch

Grøn Gazpacho

(til 4 pers)

2 avocadoer

½ agurk

2 forårsløg

500 ml grøntsagsfond

2 spsk citronsaft 

4 små glasskåle

lidt dild og en håndfuld solsikkekerner som pynt.

1. Skær avocadoerne op, fjern stenen og skrab kødet ud. Hak agurk og forårsløg groft. Kom i en blender med grøntsagsfond og citronsaft og blend indtil det er smooth: Hav på køl i 2 - 3 timer.

2. Hæld gazpachoen i skålene og pynt med dild og solsikkekerner inden servering. 

 

Glutenfri dessert 

Vores venner Marie og Cecilie fra Carrotstick.dk har lavet denne lækre forårsopskrift. 

Glutenfri gulerodskage med frosting

Opskrift til ca. 12 stykker. 

Forberedelsestid: 25 min. / Bagetid: 25 min.

Kage:

225 g havregryn 

4 gulerødder 

2 spsk loppefrøskaller

3 æg eller æg-erstatning

200 g skyr eller (soja)yoghurt

120 g honning (f.eks. akaciehonning) eller sirup (agavesirup, ahornsirup eller en kombination) 

3 spsk kokosolie eller smør 

2 tsk kanel

2 tsk kardemomme (valgfrit)

2 tsk ingefær i pulverform (valgfrit)

60 - 120 g valnødder (valgfrit)

1 knivspids salt 

 

Frosting:

200 g (vegansk) flødeost (kan erstattes med skyr eller sojayoghurt)

2 spsk skyr eller (soja)yoghurt 

2 spsk flormelis 

Citronskal

Citronsaft

 

Fremgangsmåde:

Kage:

Forvarm ovnen til 170 grader og hav ingredienserne klar. Varm kokosolie/smør op til det er smeltet. Riv gulerødderne fint og kom alle ingredienserne (undtagen valnødderne) i en skål. Pisk godt. Tilsæt de hele valnødder og rør i blandingen. Kom blandingen i en beklædt kageform eller en smurt silikoneform. Højden bør ikke overstige 3 cm. Bag kagen i ca. 25 minutter, indtil den er fugtig og fast. 

Frosting:

Kom den (veganske) flødeost i en skål. Tilsæt revet citronskal og flormelis. Pisk ingredienserne sammen med en elpisker eller gaffel. Smag til med citronsaft, tilsæt mere flormelis efter smag. Vent til kagen er afkølet til omkring stuetemperatur, før du påfører frostingen. 

rawbite_glutenfree_cake

Pure Taste. Pure Joy.