Sagens kerne
Cashewtræet er et medlem af plantefamilien, sumac. Træet får ved modning svulstige stilke, der ligner æbler eller pærer. Med lad ikke frugtbetegnelserne, æble og pære, forvirre dig! Træets rigtige frugt er det lille, nyreformede vedhæng, som gror under cashewæblet. Den indeholder den smagfulde, kommaformede kerne, som vi alle kender som en cashewnød.
Cashewæblet høstes med hånden og som næste led i processen, bliver frøene fjernet og lagt til tørre i solen. Når de er tørrede, bliver membranen fjernet sammen med den indvendige kerne.
Strengt taget, så er disse kerner ikke rigtige nødder, men de er botanisk klassificeret som en stenfrugt (2).
Men hvad med navnet?
Cashew har fået sit navn fra dens form, som ligner en nyre.
Ordet cashew er en hybrid fra portugisisk og Tupi-sproget. I disse sprog er nødden kaldet “acaju”, som betyder nyre. Cashewtræet bliver ofte kaldt et acajutræ - nyretræet. (3,4)
Hvad er der i dem?
Bogstavlig talt, så er cashews fyldt med alt det gode. Derfor fortjener cashews - uden tvivl - at være en del af din kostplan fremover, hvis den ikke allerede er! Cashews indeholder 260 mg magnesium og 490 mg fosfor pr. 100 g. De indeholder også 15 g protein pr. 100 g
Cashew i køkkenet
I det syd- og sydøstasiatiske køkken bliver cashews brugt som en ingrediens i opskrifter, mens den i de vestlige lande mere bliver brugt som et snack-alternativ (2).
Men hvad enten du nyder dem som smør, en ingrediens i veganske ostealternativer eller i en frugt- og nøddebar, så er cashews et fantastisk input i køkkenet - og i vores barer.
Dyk ned i vores cremede og søde verden af cashews og forkæl dig selv med en af vores RAWBITE Cashew Bars.
Pure Taste. Pure Joy.
Kilder:
(1) https://food.ndtv.com/food-drinks/heres-how-you-can-store-nuts-for-long-term-use-1849717
(2) https://www.britannica.com/plant/cashew
(3) https://www.spektrum.de/lexikon/biologie/acajou/339
(4) http://indiancashews.in/cashews
(5) https://frida.fooddata.dk/food/815?lang=en