RAWBITE NNR

De nordiske ernæringsanbefalinger (NNR)

En bedre snackkultur ligger vores hjerte meget nært. Med RAWBITE, som indeholder 100 % økologiske, plantebaserede ingredienser og 0 % tilsat sukker (indeholder naturligt forekommende sukkerarter fra eksempelvis frugt) eller palmeolie, overholder vi de nordiske ernæringsanbefalinger (NNR).
Hjemmelavede RAWBITE PROTEIN ispinde Læse De nordiske ernæringsanbefalinger (NNR) 3 minutter Næste Hvad indeholder vores RAWBITE barer?

En bedre snackkultur ligger vores hjerte meget nært. Med RAWBITE, som indeholder 100 % økologiske, plantebaserede ingredienser og 0 % tilsat sukker (indeholder naturligt forekommende sukkerarter fra eksempelvis frugt) eller palmeolie, overholder vi de nordiske ernæringsanbefalinger (NNR). Siden den første udgave af NNR, der kom til i 1980, har man samlet eksperter fra Norden, som gentagne gange har defineret, hvilke fødevarer der er gode for menneskers sundhed. NNR danner grundlag for ernæringspolitikker og kostråd i alle de nordiske og baltiske lande, inklusive Danmark, Sverige, Finland, Island og Norge, og fungerer som vejledende værdier for fødevareproducenter både lokalt og globalt.

Hvorfor endnu flere anbefalinger?

NNR er designet til at forbedre kostvaner, give gode råd til fysisk aktivitet og til at danne grundlag for produktmærkning. Både som videnskabsbaserede anbefalinger til forbrugere samt til offentlige institutioner. Især mærkning, såsom det danske røde ø-mærke, opmuntrer forbrugerne til sundere valg og får fødevareproducenterne til at forbedre deres produktudvikling.

Nyere forskning har indikeret, at tiden er inde til en opdateret videnskabelig version, der udgives 20. juni 2023, som i stigende grad inkluderer sammenhængen mellem bæredygtighed og fødevarevalg. Paula Lehtomäki, generalsekretær for Nordisk Ministerråd, fremhæver bestemt bæredygtighedsaspektet som en chance for at vende udfordringen til en mulighed:

"Arbejdet med de nordiske ernæringsanbefalinger hjælper os også med at nå visionen om at gøre Norden til den mest bæredygtige og integrerede region i verden."

 

Plantebaserede fødevarer, sunde fedtstoffer og “ikke tilsat sukker” er vejen frem

De traditionelle kostvaner i de nordiske lande er blevet anbefalet som sunde alternativer til mange almindelige kostmønstre, da de er kendetegnet ved store mængder af uraffinerede plantebaserede fødevarer og en tæthed af mikronæringsstoffer (Nordisk Ministerråd, 2014).


Anbefalinger baseret på videnskabelig evidens i NNR omfatter (Nordisk Ministerråd, 2014):

  • Reducer energitætheden, øg mikronæringstætheden og forbedr kulhydratkvaliteten ved at indtage naturligt fiberrige plantebaserede fødevarer (f.eks. grøntsager, bælgfrugter, frugt og bær, nødder og frø samt fuldkorn)
  • Begræns sukkersødede drikkevarer for at reducere indtaget af tilsat sukker
  • Forbedr kvaliteten af kilderne til fedt ved at afbalancere fedtsyreandele (øge indtaget af umættet fedt fra fede fisk, nødder og frø, avocadoer, oliven og vegetabilske olier og fedtstoffer samt begrænse indtaget af palmeolie)
  • Erstat forarbejdet og rødt kød med vegetariske alternativer eller med fisk og fjerkræ
  • Begræns brugen af salt i fødevareproduktion og -tilberedning samt begræns indtaget af salte snacks

 

Ud over at indeholde 100 % plantebaserede, økologiske ingredienser er RAWBITE-barer rige på fibre, indeholder umættede fedtstoffer og er ikke tilsat sukker (indeholder naturligt forekommende sukkerarter fra eksempelvis frugt). Simpelthen rene råvarer med gode værdier!

Pure Taste. Pure Joy.

 

Kilder:

Nordisk Ministerråd (2014), Nordiske Ernæringsanbefalinger 2012: Integration af ernæring og fysisk aktivitet, Nord, Nordisk Ministerråd, København K, https://doi.org/10.6027/Nord2014-002.

https://www.norden.org/da/node/81199