RAWBITE København

RAWBITE's guide til København

Fra slotte og restauranter til bådture, strande, forlystelsesparker og skiløb - Danmarks hovedstad vil helt sikkert fortrylle dig. Som dansk brand baseret i København er vi sikre på, at vi kan guide dig til de bedste aktiviteter i København. Læs vores guide her.

I vores guide til København viser vi dig de bedste steder, hvor du kan snacke en RAWBITE, og hvordan du bruger din tid inde og ude i Danmarks hovedstad. Gør dig klar til din weekendtur i København!

Hvad kan man se og lave i København?

Amalienborg

På dette slot holder et af verdens ældste monarkier, nemlig den danske kongefamilie, til. Slotspladsen er ikke kun flot i sig selv – her kan du også opleve vagtskifte på nært hold hver anden time.

Rawbite_Amalienborg

Nyhavn 

Nyhavn var oprindeligt en travl industrihavn. I dag er den byens varemærke, hvor du kan nyde udsigten til kanalen samt sidde på en af de mange restauranter i en afslappet atmosfære. De farverige bygninger huser ikke kun charmerende restauranter, men også verdens ældste tattoo shop, der stadig holder åbent. Du kan finde den i det gule hus - Nyhavn 17. 

Kanalrundfart

Ved Nyhavn er det muligt at tage en tur i en kanalbåd. På 1 til 1,5-time bliver du sejlet rundt i byen, hvor du vil få en masse information om forskellige seværdigheder.

Tip: Nogle både har tag, hvilket betyder, at du også kan tage turen, hvis det regner.

Hemmeligt tip: Du kan også prøve en ”Green Kayak” gratis, hvis du samler affald i kanalerne, mens du sejler rundt.

Den Kongelige bibliotekshave 

Den lille grønne oase i centrum af København er fyldt med blomsterbede og store træer - perfekt til en lille pause. Herfra kan du se det højeste tårn i byen, tårnet på Christiansborg.

Tårnet på Christiansborg

I tårnet på Christiansborg får du en fantastisk udsigt over København. Før den kongelige familie flyttede til Amalienborg Slot i slutningen af 1800-tallet boede de her. I dag huser Christiansborg folketinget. 

Fun Fact: Med sine 106 meter er tårnet kun 40 cm højere end rådhustårnet. 

Tip: Der er gratis entré til tårnet, så du kan nyde udsigten, selvom du rejser på et lavere budget. 

Rawbite_Christiansborg

Den Sorte Diamant 

Det Kgl. Bibliotek tilbyder mere end et smukt bibliotek med en fantastisk udsigt over havnen. Der afholdes også udstillinger og koncerter, og du kan bruge læsesalene eller nyde en drink i caféen ved vandet. 2.500 m2 sort granit i vandkanten og den specielle form har givet bygningen navnet ”Den Sorte Diamant”. 

CopenHill 

Har du nogensinde stået på ski i en hovedstad oven på et forbrændingsanlæg? Nej? Nå, men CopenHill gør det muligt. Bare rolig - hvis du ikke er skifan, så tilbyder CopenHill også andre udendørsaktiviteter og en café med en fantastisk udsigt. 

Islands Brygge

Islands Brygge er et område lige ved Københavns havnefront. Især på varme sommerdage er det et populært sted i byen. Tag en svømmetur i havnebadet, hold picnic på græsset, spil kajakpolo eller lej en GoBoat for at tage en tur gennem kanalerne. 

Rosenborg Slot 

I begyndelsen af 1600-tallet byggede den skandinaviske kong Christian IV Rosenborg Slot. Tag en tur gennem slottet og se kongens indretning samt voksfigurer af tidligere kongelige medlemmer. 

Tip: Hvis ikke du ønsker at besøge slottet indefra, anbefaler vi, at du bare går en tur igennem den smukke park omkring slottet. Også et dejligt sted for en picnic. 

Tivoli

Er du klar til lidt sjov? Tivoli er en forlystelsespark for store og små – lige ved Hovedbanegården. Haven er mere end 175 år gammel og byder på forskellige rutjsebaner, masser af restauranter og underholdning.

Du tænker måske om Tivoli er et besøg værd, hvis ikke du er fan af rutsjebaner? Helt bestemt! Med forskellige billetmuligheder er det også muligt bare at besøge parken uden at skulle prøve forlystelser. 

Fun Fact: Walt Disney formodes at have fundet sin inspiration til Disney World under et besøg i Tivoli. 

Tip: Især omkring Halloween og jul er parken fyldt med fantastiske dekorationer, hvilket er med til at gøre Tivoli et besøg værd. 

Amager Strandpark

En strand lige ved siden af byen? Ja, du hørte rigtigt! På Amager kan du finde en dejlig sandstrand lige ved havet. Med frit udsyn kan du endda se Øresundsbroen, der fører dig direkte til Sverige. Bestemt et besøg værd hvis du trænger til en dyb indånding og en pause fra byen.

Tip: Hvis du har lidt ekstra tid, så prøv at tage en time på Copenhagen Surf School!

Marmorkirken 

Marmorkirken er et sandt syn i byen. Bygningen med kobbergrønt tag er åben for offentligheden hver dag. Hvis du vil have en majstætisk udsigt anbefaler vi at gå mod havnefronten og vende om, så snart du passerer springvandet. 

Fun Fact: Kong Frederik V. begyndte at bygge Marmorkirken i 1749, men kirken kunne først indvies i 1894. 

Hvor kan man kan spise (vegansk) i København? 

Urten 

Den veganske restaurant Urten ligger i de små gader i ”Latinerkvarteret”. I en hyggelig atmosfære kan du nyde 100 % plantebaserede menuer med enten to eller tre retter. Retterne passer rigtig godt sammen med vinmenuen, som er individuelt skabt til de månedlige skiftende menuer. 

Tip: Under Urten kan du finde Atlas Bar, der tilbyder veganske retter til et lavere budget. 

Rawbite_urten

Reffen 

Reffen er det perfekte sted af være, hvis du er på udkig efter et cool sted at hænge ud ved vandet samt et alsidigt udvalg af mad. Med madboder fra forskellige lande byder det på en masse valgmuligheder, der sikrer at alle får en velsmagende oplevelse. Om aftenen kan du nyde solnedgangen eller sidde ved et af de opstillede bål derude. 

OBS: Reffen holder lukket fra oktober til marts. 

Broens Gadekøkken

Same same but different – direkte overfor Nyhavn kan du finde en anden og lidt mindre samling af madboder som på Reffen, men det er alligevel en anderledes oplevelse. 

Fun Fact: I løbet af vinteren forvandles området til en skøjtebane. Lej nogle skøjter og nyd den kolde årstid! 

Rawbite_Broens gadekoekken

VeVe 

VeVe tilbyder vegetarisk køkken baseret på Michelin-restauranten Kiin Kiin. I stilfulde rammer kan du nyde sofistikeret gastronomi uden kød – ligesom Online Growth Manager Mette: Hun elsker variationen af ingredienser af høj kvalitet og det innovative køkken. Menuen er sæsonbestemt og skifter jævnligt. 

Torvehallerne

Ved siden af tog- og metrostationen Nørreport kan du finde to lange haller med et udvalg af restauranter og caféer samt steder med frisk kød og fisk. På varme dage finde du også et lille marked med farverige friske frugter og grøntsager mellem hallerne. 

Seks 

”Organic og orgasmic” – som ejerne lover. Hos Seks kan du finde vegetarretter, lækker kaffe og forfriskende drinks. Bliv begejstret for dagligt skiftende overraskelser på menuen og nyd autentisk og hjemmelavet mad. Restauranten, der åbnede i begyndelsen af 2021, er bestemt et besøg værd. 

Garbanzo 

Hvis du er på mission for at finde en fancy pita er Garbanzo helt perfekt. Lækker falafel i håndlavet brød kombineret med forskellige slags grøntsager, granatæble og dressing. Hvis du ikke er fan af pita, tilyder de også bowls. 

SOULS 

Souls er restauranten, hvor du finder Community Manager Johanna, mens du nyder en lækker vegansk brunch med en sort kaffe. Også et godt sted at spise frokost i København.

42 raw 

Ligegyldigt om du ønsker brunch eller frokost, smoothie eller kaffe – 42 raw er det rigtige sted for dig, hvis du leder efter bedvidste retter med gode råvarer.

Oli oli 

Poke Bowls for alles smag. Med konceptet ”Byg din egen poke bowl” kan du blande din individuelle bowl. 

POPL Burger

Brand Manager Uta kan ikke få nok af POPL Burger, et burgersted fra verdens bedste restaurant Noma. Ved siden af klassiske burgere kan du bestille vegetariske eller endda veganske burgere. Den veganske patty er lavet af fermenteret Quinoa og smager fantastisk. 

Eden Jaxx 

Ny i byen men allerede kåret til den bedste burger 2021 – Eden Jaxx er en vegansk burgerrestaurant i København. Anbefaling: ”Loaded pommes” dækket med vegansk ost, burgersauce, løg og vegansk kød! 

Rawbite_eden_jaxx

Grød 

Grød er ikke kun kedelig havregrød! Vi elsker alle varianterne, der går fra sød chiagrød med frisk frugt til risotto samt daal lavet af linser. 

 

Rawbite_Groed

Søde sager

Naturbageriet

Tæt på Nørreport i centrum kan du finde dette lille hyggelige bageri med veganske lækkerier. Menuen skifter af og til.

Nice Cream 

Især anbefalet til solrige dage om sommeren: Nice Cream tilbyder vegansk is! 

Cafe Kaf

I humør til god kaffe med havremælk og et stykke kage? Cafe Kaf er 100 % vegansk og byder på bagværk og lækker morgenmad. 

Juno the Bakery 

I den dejlige bydel Østerbro finder du det rimelig kendte og meget lækre bageri Juno. Særlig anbefaling: Kardemommesnurrer

Hvis der ikke er pladser tilbage foran bygningen, så tag take away og gå igennem de smukke gader på Østerbro eller gå en tur gennem Fælledparken, der ligger tæt på. 

RAWBITE-teamet ønsker rigtig god tur til vores allesammens hovedstad!

Pure Taste. Pure Joy.