Kanelsnegle på picnicbordet

Kanelsnegle med cremet RAWBITE-fyld

Kanelsnegle går hele året rundt! Med denne version af kanelsnegle med cremet RAWBITE-fyld kommer du til at imponere både familie og venner til næste brunch, kaffehygge eller picnic. Prøv dem nu!

Kanelsnegle går hele året rundt! Med denne version af kanelsnegle med cremet RAWBITE-fyld kommer du til at imponere både familie og venner til næste brunch, kaffehygge eller picnic. Prøv dem nu!

Ingredienser til ca. 12 stk.

Dej:

  • 450 g speltmel

  • 7 g tørgær

  • 4 spsk rørsukker / sødemiddel efter eget valg

  • ½ tsk salt

  • 220 ml mælk eller plantebaseret drik

  • 1 æg eller æggeerstatning svarende til 1 æg

Fyld:

  • 2 RAWBITE-barer efter eget valg (vi anbefaler Cacao eller Apple Cinnamon)

  • 100 ml mælk eller plantebaseret drik

  • 1 tsk kakaopulver

  • 1 tsk kanel

Du skal også bruge:

  • 1 springform


Sådan gør du:

Dejen:

  1. Bland mel, tørgær, sødemiddel og salt i en stor skål.

  2. Lav en fordybning i midten og tilsæt ægget/æggeerstatningen og den lune mælk.

  3. Rør det hele godt sammen med en håndmixer, og ælt derefter dejen i mindst 5 minutter. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis dejen er for klistret.

  4. Tag dejen op, smør skålen let med lidt olie, og læg dejen tilbage.

  5. Dæk skålen til med et viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 60 minutter.

Fyldet:

  1. Mens dejen hæver, skæres RAWBITE-barerne i små stykker.

  2. Blend barerne sammen med plantemælk, kakao og kanel, indtil du har en cremet konsistens.


Samling og bagning:

  1. Når dejen er hævet til cirka dobbelt størrelse, lægges den på et meldrysset bord og rulles ud til et rektangel (ca. 50 x 30 cm).

  2. Smør RAWBITE-cremen jævnt ud over hele dejen og drys resten af kanelen over.

  3. Forvarm ovnen til 175 °C (alm. ovn).

  4. Rul dejen forsigtigt sammen og skær den i 12 lige store snegle.

  5. Læg sneglene i en rund form med bagepapir og dæk dem til igen i ca. 30 minutter.

Bag sneglene midt i ovnen i ca. 35 minutter, indtil de er gyldne.

👉 Tip: Hvis de bliver for mørke under bagningen, kan du lægge et stykke bagepapir løst over dem.

Lad sneglene køle af, og servér med en glasur af flormelis, lidt vand og en smule limesaft.


Variation med smag

Prøv dig frem med vores 11 forskellige RAWBITE-varianter og giv dine kanelsnegle et twist. Fra mild til frugtig eller chokoladeagtig – der er noget for enhver smag!

Pure Taste. Pure Joy.