RAWBITE x Roadsurfer

Surf på de svenske veje med Roadsurfer

Hvis du altid har drømt om en rejse til Sverige, så har vi det perfekte samarbejde til dig. RAWBITE og Roadsurfer er gået sammen for at tilbyde dig en uforglemmelig oplevelse.
Energiboost til sommertræningen: De ideelle snacks til sport på varme dage Læse Surf på de svenske veje med Roadsurfer 5 minutter

Hvis du altid har drømt om en rejse til Sverige, så har vi det perfekte samarbejde til dig. RAWBITE og Roadsurfer er gået sammen for at tilbyde dig en uforglemmelig oplevelse. Roadsurfer udlejer små og større autocampere, som fx VW T6.1 California Ocean.  Alle Roadsurfer-lejere, der lejer en campervan i Sverige i perioden juni til september 2024, vil modtage en lækker RAWBITE frugt- og nøddebar i en velkomst goodie bag. Så fordyb dig i Sveriges betagende natur, opdag skjulte skatte og nyd lækre snacks på din roadtrip med Roadsurfer. Læs videre og lad vores svenske kollega Maja give dig tips til dit næste vanlife-eventyr i søernes og skovenes land.

RAWBITE x Roadsurfer

RAWBITE: Kan du give os et par grunde til, hvorfor folk bør udforske Sverige med en autocamper?

Maja: Jeg mener, en campertur er den perfekte måde at se så meget mere af landet på; man kan tage et stop hvor som helst og bare nyde udsigten. At udforske et land med en autocamper giver dig fleksibilitet, komfort og adgang til naturen, hvilket gør det til en perfekt måde at opleve landskaber på dine egne præmisser og nyde udendørs aktiviteter som vandreture, fiskeri eller kajaksejlads. Med Sveriges "Allemansrätten" kan du campere næsten overalt i naturen, så du kan vågne op til fantastiske søer eller skove. Men med en autocamper har du også fleksibiliteten til at se de smukke byer som Stockholm eller Gøteborg. Alt dette uden besværet med konstant at skifte bolig. Det er da ret praktisk!


RAWBITE: Siden du har nævnt "Allemansrätten", kan du forklare, hvad det betyder?

Maja: Princippet om "Allemansrätten" i Sverige, giver dig frihed til at rejse rundt og værdsætte landets naturlige skønhed, hvilket understreger respekten for naturen og dens indbyggere. Husk dog at sætte dig ind i, hvor der er undtagelser mht. autocampere.


RAWBITE: Hvad er det bedste tidspunkt at rejse til Sverige? Har du en favorit sæson?

Maja: Sommer helt klart!! Sommeren i Sverige er den absolut bedste. Der er ikke meget, der slår den svenske sommer. Vi har milde temperaturer og masser af lys, hvilket skaber ideelle forhold for en roadtrip og udendørs eventyr samt sightseeing i hele landet. Om sommeren i Sverige bliver det først mørkt sent om aftenen, og hvis du for eksempel er langt mod nord, går solen slet ikke ned i juni.


RAWBITE: Hvis du havde en uge i en Roadsurfer Autocamper, hvilke steder ville du så besøge, og hvorfor?

Maja: Jeg ville enten tage til Gotland, Skåne eller vestkysten. Alle disse steder er fantastiske om sommeren. De har alle fantastiske landskaber, Gotland er en stor svensk ø og provins i Østersøen. Dens kalkstenskyster kendt som "rauks" er fantastiske, og der er smukke strande. Skåne er også fantastisk med sine forskellige landskaber, herunder strande, skove og gamle slotte. Endelig byder rejser til Sveriges vestkyst på en oplevelse med sine fantastiske kystlandskaber, maleriske fiskerlandsbyer, friske fiske- og skaldyrskøkken, udendørs aktiviteter som sejlads og kajaksejlads og en afslappet, charmerende atmosfære perfekt til afslapning og udforskning.


RAWBITE: Og hvad ville du gøre udover at køre og udforske landet? Hvad er typiske aktiviteter, folk bør prøve i Sverige?

Maja: Jeg synes virkelig, at man også skal leje en båd, så man kan se, hvor smukt det hele er fra vandet. Og det er vigtigt at have den svenske “fika” (kaffe) og måske endda nyde den populære svenske kanelbolle.


RAWBITE: Kan du give nogle do's and don'ts, når du nyder vanlife i Sverige?

Maja: Du bør planlægge din rute, måske ikke for meget, men stadig have en plan for, hvor du skal hen, og hvor du kan sove. Tjek campingpladser på forhånd. Der er mange blogs, der beskriver gode steder for dit vanliv.

Du skal også pakke godt og ikke for meget, da du skal bo småt, sørg for at medbringe væsentlige ting som vand, mad og nødforsyninger. For eksempel har vi om sommeren i Sverige mange myg, så sørg for at købe et myggemiddel.

Og endelig skal du følge "Allemansrätten" (allemandsretten) ansvarligt.

Hvad du ikke skal gøre, som tidligere nævnt, er, at det er vigtigt at være opmærksom på, hvor du må parkere og ikke, så sørg for, at du ikke parkerer ulovligt. Og forstyr ikke dyrelivet, hold en sikker afstand til dyr. Download fx Roadsurfers app, der viser de bedste steder at campere.


RAWBITE: Når det næste supermarked er langt væk, er der så noget folk bør prøve, når de føler sig sultne?

Maja: Det skal så være svampe som kantareller eller bær, som man typisk kan finde i de svenske skove. Du kan tilberede svampene i smeltet smør i dit lille køkkenområde i din autocamper eller over bål og spise dem med et stykke surdejsbrød. Blåbærene kommer bagefter som dessert. Så nemt, så lækkert og stadig plantebaseret. Ellers vil jeg selvfølgelig anbefale at have en RAWBITE, da man kan have dem med uden at være bekymret for at de smelter eller smuldrer i de forskellige temperaturer.


RAWBITE: Mange tak for dine anbefalinger.


Pure Taste. Pure Joy.